Alakylä
Kylä Kittilässä- Village in Kittilä
 
 
 
 

Hiihtolatu 2015 ja uimaranta


 

  Alakylän koulun kentän jäätä  hoitaa  2016- 2017  kunnan liikuntatoimen puolsta   Veli Ylikoski. Kunnan liikuntatoimi huolehtii koulun valoladun yläpidosta,  tiedotti liikuntasihteeri Maijan Virranniemi..

Kartta kylän hiihtoladuista löytyy tästä, pienet muutokset reittiin  ovat vuosittain mahdollisia. Pisin hiihtoreitti  Ylisuvannolle on 10km:n pituinen, lisäksi koulun lähistöllä on n. 1km  pituinen valaistu latu. Palotievan Poikien vapaaehtoiset ovat pohjustaneet kylän hiihtolatuja  ja  vastaavat kunnossapidosta osin Kittilän liikuntatoimen tuella. Laduilla on mahdollisuus luisteluhiihtoon, reunassa on myös latu-ura. Latuja ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. 

 Moottorikelkalla ajo ilman maanomistajan lupaa on sallittu kartan osoittamilla   kelkkareiteillä

 

Kylän uimaranta sijaitsee Nivanniemellä, jakokunnan maalla. Rannalle pääsee Hietaniementien liittymästä urheiluseuran talon kohdalta. Käänny Hietaniementien risteyksistä oikealle, kunnes ranta alkaa näkyä. Ranta on hiekkapohjainen, mutta  paikalla ei vielä ole pukukoppia tai laavua, myös  roskat on itse vietävä urheilutalon roska-astioihin.

. Nivanniemen uimaranta

Uimarannan siistimistalkoot  Nivanniemellä pidetiin  la 28.6.2014   Maisemat Ruotuun hankkeen tuella. Mukana oli 15 kyläläistä, kts. talkookuvia

 

 
 
 
 
Sivujen sisällöstä ja päivityksestä vastaavat kyläyhdistykset tai kylien toimijat. Kylän www-sivut on tuotettu Kittilän kylähankkeen aikana. Lisätietoja www.kideve.fi.