Alakylä
Kylä Kittilässä- Village in Kittilä
 
 
 
 

Kittilä on kuvataiteilijoiden pitäjä. Alakylässä on useita kuvataiteilijoita

Tämä sivu täydentyy vielä...

 

Mauno Ala on harrastanut maalausta 50-luvulta lähtien. Alkukipinän harrastukseen antoivat  enon tuomat öljyvärit, ja harrastus toimi hyvänä vastapainona raskaaseen metsurin ja poromiehen työhön. Maunon taulut kuvaavat työn ja kokemuksien kautta nähtynä  luontoa, paikkakunnan  tarinoita ja työtapoja.  Mauno Ala pn pitkälti itseoppinut, mutta myös  taidekursseja sekä Lapin Kansankorkeakoulun -69, -72 käynyt taiteilija. Hän on osallistunut  vuosittain taidenäyttelyihin niin Kittilässä kuin muuallakin Lapissa,  viimeisimpänä ITE- Taiteen -näyttelyyn kesällä 2013 Rovaniemen Korundissa.

 

 
Nutukkaita

 Mauno tekee myös veistoksia ja perinnekäsitöitä, nutukkaita.

Lukutoukka
Mauno Ala Pohjolan Sanomat

Puuviestos "Lukutoukka"                    Pohjolan sanomat 2010

 

  Tukkisuma  
  Tukkikämppä   Metsurin kuusi
   
   
   

 

Oiva Hietaniemi (1922-1997) oli kittiläläinen taiteilija,  käynyt 40-luvulla ABC-piirustuskoulun ja tehnyt opintomatkoja Tukholmaan, Pariisin ja Amsterdamiin. Hän osallistui Suomen Taiteilijat Ry:n  yhteisnäyttelyihin, piti myös lukuisia omia näyttelyitä. Oiva Hietaniemi maalasi öljy- ja vesivärein sekä  pastelliväreillä lappilaisia maisemia, ja puutarhurina erityisesti kukkia, villi- ja juhannusruusuja, orvokkeja, kulleroita.

Kulleroita
 
   
   
 
 
 

Rebekka Kortelainen on aloittanut maalausharrastuksensa  1996 Kittilän kansalaisopistossa. Hänen taulujaan on ollut esillä kuvataideseura Staalon näyttelyssä  Kittilan kirjastossa 2000 sekä Rovaniemellä 2013, Mieluiten  Rebekka  maalaa Lapin maisemia, kevään valoa ja syksyn värejä. Tauluissa on usein myös poroja.

  Huovutusta Rebekan käsissä syntyy myös huovutustöitä

  Rebekka Kortelainen
  Pyhäaamun rauha   Rebekan ensinäyttely
  
  
  

  Seppo Seipiharju on harrastanut maalausta 10-vuotiaasta asti itseopiskellen, tosin  lähellä asunut kuuluisa taiteilija Reidar Särestöniemi on antanut Sepolle neuvoja öljyvärien käytössä. Seppo maalaa enimmäkseen luontoaiheita, mutta myös muotokuvia sekä kuvittaa lappilaista elämää. Kevätrentukoiden reunustama Somero-oja sijaitsee  lähellä Sepon lapsuuden kotia.

Seppo on kehittänyt yhdessä kerttu Seipiharjun kanssa matonkude-lankapunostekniikan, joka tekee matoista keveitä ja antaa mahdollisuuden sävyttää uudella tavalla värejä

mattojen värilankoja

  Somero-Oja
  
 Taideseuroja 
  Taideseura Staalo ry
 
  Kuvataideseura Palas ry
 
  
  
  
  
 
 
 
 
Sivujen sisällöstä ja päivityksestä vastaavat kyläyhdistykset tai kylien toimijat. Kylän www-sivut on tuotettu Kittilän kylähankkeen aikana. Lisätietoja www.kideve.fi.